SSP binnen de haptotherapie

Deze  methode is ontwikkeld op basis van de polyvagaaltheorie door Dr. Stephan Porges. Het helpt om stress en overprikkeling van het zenuwstelsel te reduceren, bijvoorbeeld bij:

-    ADHD-ADD
-    Autisme
-    Burn-out/stressklachten
-    Akoestische overgevoeligheid
-    Pijnklachten zonder medische oorzaak
-    Slaapproblemen
-    Spijsverteringsproblemen
-    Somberheid/ depressieve klachten


Door 5 uur naar speciaal gefilterde muziek te luisteren worden de middenoorspiertjes getraind. Die staan in verbinding met onze ventrale zenuw, onze verbindingszenuw. Als die actief is, voelen we  ons veilig, rustig, ontspannen en verbonden. Als deze zenuw inactief is, schakelt het zenuwstelsel over op ons overlevingssysteem. Dan hebben we steeds het gevoel iets te moeten (vechten/vluchten) voordat we ons weer veilig en op ons gemak kunnen voelen. Of we gaan ‘uit’ (bevriezen) en kunnen niet anders dan in onze schulp afwachten tot ‘het gevaar’ weer geweken is. 

Als er licht in je hart is, zul je de weg naar huis vinden

-Rumi-

Je weer veilig voelen

Door het volgen van dit traject kun je gemakkelijker de weg vinden naar een veilige staat van zijn. De SSP is geen opzichzelfstaande therapie, maar een middel dat ik kan inzetten binnen de haptotherapie. Een traject neemt 5 tot 10 sessies in beslag. Per sessie trek ik anderhalf uur uit en reken ik mijn standaard tarief.

Ik zie SSP niet als een snelle oplossing, maar als een methode die ik zo nodig in kan zetten bij  cliënten die al bij mijn in behandeling zijn. Alleen zo kan ik de kwaliteit en de gewenste (uit)werking van de SSP methodiek te waarborgen. 

Trauma en SSP

Door het volgen van een SSP traject kun je gemakkelijker de weg vinden naar een veilige staat van zijn. De SSP is geen opzichzelfstaande therapie, maar een middel dat ik kan inzetten binnen de haptotherapie. Een traject neemt 5 tot 10 sessies in beslag. Per sessie trek ik anderhalf uur uit en reken ik mijn standaard tarief. 

Ervaringen met mij

"Vertrouwen"
Marleen is helder in haar verhaal, geeft vertrouwen en is open, zacht en heel deskundig...

Haptotherapie Hoorn Marleen de Bruijn Appelman
Maretty - 47 jaar
"Meer ruimte voelen"
Mijn hele lijf voelt anders aan als ik bij Marleen geweest ben, alsof ik echt meer ruimte heb...
Haptotherapie Hoorn Marleen de Bruijn Appelman
Sanne - 22 jaar